Psihologie

Uitarea este un fenomen normal, necesar in anumite limite. Formele uitarii: totala, partiala, lapsusul.
Legea intensitatii (legea pragurilor) – pragul absolut minim = intensitatea cea mai mica dintr-un stimul care poate determina o senzatie specifica.
Diferentele – la diferite niveluri ale memoriei- un fel de specializare, accentuarea anumitor forme, modalitati de desfasurare a memoriei.
Subconstientul – se afla stocul de informatii; deprinderile. Reprezinta ansamblul informatiilor stocate, a datelor care candva au fost consecinte si care in prezent se desfasoara fara control constient.
Observatia este: intentionata; orientata catre un anumit scop; mijlocita de cunostinte; organizata si sistematizata; condusa constient si voluntar.
Reprezinta procese psihice elementare prin care se semnalizeaza separat in imagini simple si primare insusirile concrete ale obiectelor si fenomenelor in conditiile stimularii de catre acestea a analizatorului.
Legile perceptiei : Legea integralitatii perceptiei, Legea structuralitatii , Legea selectivitatii perceptive, Legea constantei perceptive ,Legea proiectivitatii.
Psihicul reprezinta o forma de reactie la solicitarile mediului cu scopul adaptarii la acesta.
Wilhem Wundt infiinteaza primul laborator de psihologie experimentala. Se cerceteaza psihicul cu anumite metode.
Definirea personalitatii: personalitatea este organizarea dinamica in cadrul individului a acelor sisteme psihofizice care determina gandirea si comportamentul sau caracteristic. Personalitatea este un macro-sistem al invariatilor informationali si operationali ce se exprima constant in conduita si sunt definitorii sau caracteristici pentru subiect.
Top